Statele Unite au aprobat în premieră medicamentul Remdesivir, după ce FDA (Agenția pentru medicamente și dispozitive medicale) a acordat o autorizație de urgență companiei Gilead Science.  Japonia a anunțat, de asemenea, astăzi, că va aproba Remdesivir, în procedură de urgență.

Comisarul FDA, Stephen Hahn a spus că „este prima terapie autorizată pentru Covid-19”. Medicamentul va putea fi folosit ncazul pacienților grav afectați de Covid-19 și care au nevoie de oxigen. Testele clinice au arătat că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19, rezultatul fiind considerat de Casa Albă un progres „semnificativ”, potrivit Mediafax.

„Pacienţi spitalizaţi cu forme avansate de Covid-19 şi simptome pulmonare care au primit Remdesivir s-au recuperat mai rapid decât pacienţi în situaţii similare supuşi unei proceduri placebo, conform analizării preliminare asupra datelor obţinute printr-un studiu clinic aleatoriu efectuat pe 1.063 de pacienţi, iniţiat pe 21 februarie”, au anunţat Institutele Naţionale pentru Sănătate din SUA (NIH).

Studiul clinic – denumit „Test pentru tratament adaptiv anti-Covid-19” – a fost efectuat cu sprijinul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite.

„Rezultatele preliminare arată că pacienţi care au primit Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% decât cei supuşi unei proceduri placebo. Mai exact, durata medie de recuperare a fost de 11 zile pentru pacienţii trataţi cu Remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei din procedura placebo. De asemenea, rezultatele sugerează şi un beneficiu privind supravieţuirea, rata mortalităţii fiind de 8,0% în cazul grupului care a primit Remdesivir, faţă de 11,6% pentru grupul din procedura placebo”, precizează NIH.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *