Fundația Vodafone România oferă 4,5 milioane de lei unor secții de neonatologie din țară, prin o nouă rundă de finanțare „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”. Secțiile de neonatologie vor primi fonduri pentru renovare și modernizare.

Secțiile câștigătoare ale rundei de finanțare sunt cele ale spitalelor din Botoșani, Caransebeș, Craiova, Mediaș, Slatina și Târgu Mureș. Acestea vor primi 4,5 milioane de lei destinați renovării, modernizării și dotării, pentru a le oferi nou-născuților cele mai bune condiții de îngrijire.

În România, la fiecare 7 ore un bebeluș pierde șansa la viață. „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” este o linie de finanțare nerambursabilă care adresează problema mortalității infantile în România prin perspectiva accesului la servicii medicale pentru nou-născuții cu afecțiuni medicale severe. Fondul urmărește, la nivel național, creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale.

„Fondul Viață pentru Nou-Născuți” lansat de Fundația Vodafone România susține proiecte de dotare și modernizare cu echipamente și aparatură medicale, inclusiv soluții de telemedicină, dar și renovări a spațiilor medicale pentru a crește capacitatea de stabilizare, diagnosticare tratament și transfer în condiții optime a nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale din secțiile și compartimentele de neonatologie și de terapie intensivă cu nivel de competență I și II.

Pe lângă sprijinul financiar, Fondul oferă și consultanță în atragerea de resurse suplimentare necesare în rezolvarea cât mai multor nevoi locale legate de îngrijirea medicală neonatală.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *