Cercetătorii australieni de la Universitatea Monash din Melbourne au anunțat că un medicament folosit până acum pentru deparazitare omoară noul coronavirus în 48 de ore.

Pusă pe piață în 1975, Ivermectina, medicamentul folosit de australieni, avea până nu demult un destin modest, fiind utilizată pentru îndepărtarea păduchilor și tratarea scabiei, informează Mediafax.

Prezentă pe piață și sub denumirea de Stromectol, Ivermectina a anihilat noul coronavirus într-o cultură de laborator în 48 de ore. Cercetătorii susțin că efectele medicamentului sunt vizibile chiar după 24 de ore. Ei urmează să afle în continuare cum anume acționează Ivermectina asupra virusului și să stabilească doza optimă pentru a fi administrată pentru tratarea oamenilor.

Cum obținerea unui vaccin este un proces îndelungat, găsirea unui medicament eficient împotriva COVID-19 este o direcție mai accesibilă, abordată de epidemiologi și cercetători din mai multe țări.

Oricum, până la dozarea corectă a invermectinei și la un răspuns final al testelor ulterioare celor de laborator, specialiștii recomandă evitarea ingerării acestei substanțe, care momentan este folosită în uz veterinar.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *