Un studiu al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, arată că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul aproape niciodată.

Conform publicației Insider, la acest studiu au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal, pentru a vedea dacă sunt infectați cu COVID-19. Totul s-a întâmplat între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an. Studiul a depistat doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze. Pe de altă parte, 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Cu alte cuvinte, inocularea cu cele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech și Moderna au eliminat complet infecțiile detectabile – indiferent dacă au fost simptomatice sau nu – după două săptămâni. CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Asta înseamnă că persoanele vaccinate la rapel îi vor proteja foarte bine pe cei din jurul lor de la a contracta coronavirusul.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, în cadrul unui interviu acordat unui post american de televiziune.

Însă este nevoie de mai multe date pentru a stabili acest lucru cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii americani recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *