Anglia a anunțat prin vocea premierului Boris Johnson că de săptămâna viitoare se vor deschide magazinele, sălile de sport și terasele în aer liber.

Întrucât campania de vaccinare din Marea Britanie s-a făcut în mod susținut, ducând la scăderea numărului de infectări, Johnson a declarat că țara sa va trece la etapa a doua de ieșire din carantină, din 12 aprilie, ca parte din planul de relaxare treptată. Premierul britanic a mai precizat că eventualele certificate care să ateste vaccinarea unei persoanea nu sunt avute în vedere nici acum, în etapa a doua de relaxare, dar nici în a treia. De aceastea ar putea depinde organizarea de evenimente mai mari.
Johnson a mai spus că speră că din 17 mai vor putea fi permise călătoriile internaționale, dar a avertizat că vor fi avute în vedere și evoluțiile privind noile cazuri din alte țări. BBC precizează că guvernul va oferi noi detalii privind călătoriile pe 12 aprilie.  Totodată, premierul a îndemnat oamenii să continue să lucreze de acasă atunci când este posibil și să reducă pe cât posibil călătoriile interne.
Acum o săptămână autoritățile au permis ieșirile în grup de până la șase persoane și activitățile sportive în aer liber. De asemenea, pe data de 8 martie în Anglia au fost redeschise școlile. Autoritățile speră ca restricțiile să fie ridicate definitiv până în luna iunie.
La sfârșitul lunii martie, Londra a raportat pentru prima dată pe acest an zero decese și o rată tot mai scăzută a îmbolnăvirilor.
În urmă cu două săptămâni, numărul persoanelor care au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19 crescuse la 27,6 milioane, mult peste jumătate din populaţia adultă. Un total de 2,3 milioane au avut ambele doze. Marea Britanie are una dintre cele mai bune campanii de vaccinare din lume, iar scăderea deceselor COVID-19 este direct legată de succesul acestei campanii, potrivit specialiştilor.
CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *