#EroulZilei – Laurențiu Cobzaru este un militar român care și-a propus să alerge 600 de kilometri pentru a o ajuta pe Ramona, o tânără polițistă aflată la începutul carierei, dar care a fost diagnosticată cu leucemie acută. Ramona are nevoie de sânge, B3 pozitiv, dar sunt acceptate și alte grupe de sânge, iar Laurențiu speră ca prin demersul său să reușească să îi facă pe oameni să ajute cu transfuziile de sânge, dar și cu costul legat de tratamentele pe care Ramona trebuie să le urmeze pentru a învinge boala.

De Ziua Drapelului Național, Laurențiu Cobzaru de la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN”, Poliția Militară, a alergat de-a lungul traseului Galați – Satu Mare, în șase zile, susținând cauza umanitară: 600 km pentru Ramona Elena Țoapă, o tânără polițistă de 20 de ani, la început de drum, abia ieșită de pe băncile Școlii de Poliție, care a primit o veste cruntă.

„Fiind internată la Spitalul Universitar din București, ea a fost diagnosticată cu leucemie acută, pentru care are nevoie urgentă de sânge din grupa B3 pozitiv, însă sunt acceptate și alte grupe de sânge. Cei care doresc să doneze sânge o pot face în țară la Centrele Județene de Transfuzie specificând că doriți să donați pentru Țoapă Elena Ramona. De asemenea, pe lângă transfuzia de sânge va avea nevoie și de ajutor material pentru tratamentele și intervențiile chirurgicale care vor urma”, este mesajul transmis de Laurențiu pe pagina dedicată campaniei.

Donațiile pot fi făcute în contul Raiffeisen Bank RO56RZBR0000060020615280, deschis pe numele Țoapă Elena Ramona.

Chiar dacă nu a fost primit de sătmăreni așa cum ar fi meritat, Laurențiu a fost așteptat în fața statuii Ostașului Necunoscut de câțiva oameni, printre aceștia aflându-se Gabriel Leș, fost ministru al Apărării, care l-a îmbrățișat pe militar la finalul cursei de 600 de kilometri.

Gălățeanul a declarat pentru gorjonline.ro: „Eu pentru Ramona am alergat și în memoria lui Nicholas, un băiețel din Brăila care a decedat și chiar îmi pare rău. Mulțumesc Galațiului, prietenilor, superiorilor, tuturor celor care m-au sprijinit!”

Pentru felul în care și-a îndeplinit această misiune, pentru altruismul și hotărârea de care a dat dovadă, pentru rezistența fizică și pentru implicarea sa, vestibune.com îl declară pe Laurențiu Cobzaru – Eroul Zilei!

 

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *