Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut de francezi drept „Jojo”, iar de români mai degrabă ca „cerșetorul celebru de la Nisa” este din nou „eroul zilei” în paginile ziarelor franceze, după ce a oprit un individ care furase un telefon mobil.

În toamna anului trecut, „Jojo” i-a cucerit pe francezi, după ce şi-a donat economiile pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes. Chiar dacă el însuși nu avea un acoperiș deasupra capului, românul a donat 150 de euro, impresionând comunitatea locală și ținând prima pagină a ziarelor din Nisa. Ca urmare a gestului său altruist și a unui mare val de simpatie publică, Gioroiu a primit atunci un job la curățenia publică și un micuț loc în care să se odihnească.

El avea să devină din nou erou al francezilor din Coasta de Azur, după ce a împiedicat jefuirea unei femei care avea un bebeluș. Episodul este povestit de Ambasadorul român la Paris, Luca Niculescu:

„Ieri după amiaza, Jojo vede că un hoţ tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluş de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoţ, îl prinde, şi după o scurtă încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei şi pleacă. Dar cineva îl recunoaşte pe Jojo şi azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des în această perioadă) : «Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalţi»”, a scris Niculescu pe Facebook.

„În toamna anului trecut, o furtună puternică loveşte Coasta de Azur, furtuna Alex. Mai mulţi oameni îşi pierd viaţa, sate şi oraşe sunt inundate, sute de mii de case rămân fară electricitate. Se naşte un elan de solidaritate, la care participă şi Jojo. Din minusculele lui economii donează 150 de euro pentru sinistraţi. Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază şi îi oferă lui Jojo de lucru: agent de curăţenie al oraşului”, a mai precizat ambasadorul român.

Pentru solidaritate și altruism, pentru că nu a ezitat să își ajute semenii și din prea puținul său a dăruit fără să aștepte ceva în schimb, pentru că și-a riscat viața și a făcut (din nou) o faptă bună, vestibune.com îl declară pe Ion-Nelu Gioroiu – Jojo „EROUL ZILEI”!

 

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *