Ana-Maria Popescu a câștigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă. Românca a terminat prima în clasament, cu 176.000 de puncte, fiind urmată pe podium de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) și chinezoaica Sun Yiwen (149.000).

Ana Maria a mai învins de alte trei ori în această competiție, în 2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013. Cu aceste patru titluri, Ana-Maria Popescu devine cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale, depășindu-le pe franțuzoaica Laura Flessel și pe unguroaica Emese Szasz-Kovacs, ambele cu câte trei victorii finale.

Decizia de acordare a titlurilor pe anul 2020 încă din această lună a fost luată de Federația Internațională de Scrimă pentru că multe competiții nu au putut fi organizate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel FIE a decis ca scrimerii câștigători ai clasamentelor anuale 2020 la juniori și seniori, individual și pe echipe, să fie declarați în funcție de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020, atunci când a fost oprită activitatea competițională.

În sezonul acesta, Ana a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Tallinn, Grand Prix-ul de la Doha, urcând de asemenea pe podium la Havana. Apoi, din cauza problemelor la genunchi, s-a clasat pe 17 la Barcelona și Budapesta. Când s-a întrerupt Cupa Mondială, Ana era aproape calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva de 35 de ani a profitat de aceasta pauză competițională și la finalul lunii mai a fost operată la genunchiul drept, momentan aflându-se într-o perioadă de recuperare.

Pentru felul în care luptă de fiecare dată pe planșă, pentru modul în care se implică în sportul pe care îl practică nu numai în competiții, ci și în afara lor, pentru faptul că nu a renunțat niciodată să creadă în visul de a deveni o mare campioană, vis pe care și l-a îndeplinit cu prisosință, veștibune.com o declară pe Ana-Maria Popescu (Brânză) drept Eroul Zilei!

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *