Elisabeta Păcuraru este învățătoare în comuna Eșelnița, județul Mehedinți. În clasa unde predă, doar unul dintre cei 21 de elevi avea o tabletă la începutul perioadei de învățat de acasă. Nici măcar telefoane nu aveau, așteptându-și părinții să se întoarcă acasă pentru a putea trimite ceea ce lucraseră. Dar Elisabeta nu a lăsat lucrurile așa.

Astăzi, toți elevii din clasa a II-a de la școala din comuna Eșelnița, județul Mehedinți, au tablete conectate la internet și pot participa la cursurile online. Învățătoarea Elisabeta Păcuraru a aplicat în cadrul inițiativei „Reacție pentru educație” pentru a le obține. A reușit să ia o parte din ceea ce avea nevoie, iar pentru cealaltă parte, cu ajutorul unei cunoștințe, a inițiat o strângere de fonduri și le-a cumpărat. Mai mult de jumătate dintre elevii din clasa Elisabetei provin din familii defavorizate, iar învățătoarea a mers din casă în casă pentru a le duce copiilor tabletele.

Prima tabletă a primit-o un băiețel. Venise împreună cu mama și sora mai mare să îi vândă învățătoarei ștevie. În casa lor doar bunica are telefon, însă un model vechi, fără date mobile.

„Aici ce este? Ceva dulce?” a întrebat copilul. „Când a deschis cutia, a țipat efectiv… Așa de încântat era. Aproape plângea de bucurie”, povestește Elisabeta Păcuraru.

Învățătoarea Elisabeta Păcuraru, #EroulZilei

Povestea integrală a acestei fapte bune o găsiți pe site-ul sparknews.ro, un site dedicat problemelor din educație.

Însă pentru felul în care s-a mobilizat și a reușit să își aducă elevii „la școală” chiar și când aceștia au stat în casă, pentru și-a înțeles pe deplin rolul de dascăl și nu a abandonat în fața izolării impuse de pandemia COVID-19, vestibune.com o declară pe învățătoarea Elisabeta Păcuraru din comuna Eșalnița, jud. Mehedinți drept #EroulZilei!! 

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *