Bill Gates

Miliardarul american Bill Gates donează 150 de milioane de dolari pentru obținerea unui vaccin anti-Covid accesibil tuturor, în special persoanelor din zonele defavorizate.

Banii vor merge către Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri, care va produce 100 de milioane de doze cu doar 3 dolari bucata. Fireşte, din momentul în care se va găsi un vaccin eficient.

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a declarat Bill Gates.

În plus, fundaţia acestuia va oferi transport gratuit pentru dozele care trebuie să ajungă în zonele sărace ale planetei. Nu e prima data când celebrul miliardar american se implică în producţia vaccinurilor. În ultimii 20 de ani, fundaţia sa a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiţi numai în vaccinul anti-Covid.

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, potrivit Forbes, a fost de-a lungul timpului subiectul multor teorii ale conspiraţiei. După izbucnirea pandemiei de COVID-19, conspiraţioniştii au susţinut că el este de fapt în spatele apariţiei noului coronavirus, având ca scop reducerea populaţiei la nivel mondial. O altă teorie susţine că Fundaţia Bill şi Melinda Gates a brevetat un tratament pentru această boală în urmă cu mai mulţi ani, înainte de a răspândi virusul în lume.

„Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înţeleagă de ce suntem implicaţi în acest proiect şi de ce suntem dispuşi să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”, a mai precizat fondatorul Microsoft.

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *