Startup-ul japonez „Donut Robotics” a inventat „masca inteligentă”, concepută pentru a facilita comunicarea şi traducerile, fără însă a avea rolul de protecție, dacă nu este însoțită de o mască medicală normală.

În combinaţie cu o aplicaţie pe telefon, masca C-Face Smart poate să transcrie discursuri, poate amplifica vocea purtătorului şi poate traduce discursul acestuia în opt limbi străine. Ea ar ajuta inclusiv prin faptul că masca acoperă fața și implicit afectează vorbirea, respectiv înțelegerea cuvintelor.

„Masca inteligentă nu oferă protecţie împotriva coronavirusului, dar este proiectată pentru a fi purtată peste o mască standard”, a explicat, pentru CNN, Taisuke Ono, CEO-ul companiei Donut Robotics.

Realizată din plastic alb şi silicon, masca are un microfon încorporat, care se conectează la smartphone, prin bluetooth. Sistemul poate face traduceri din japoneză în chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă şi franceză. Start-up-ul japonez a reușit să strângă 265.000$ în doar 37 de minute de la lansare. Primele 5.000 de exemplare ale măștii ar urma să plece spre primii cumpărători în septembrie. Prețul unei asemenea măști este estimat la 40$.

Donut Robotics a dezvoltat un software de traducere pentru un robot numit Cinnamon, care urma să ofere informaţii în aeroporturile japoneze, dar când a izbucnit pandemia, proiectul cu robotul a fost suspendat. Astfel, inginerii din echipă au avut ideea de a reutiliza software-ul pentru o „mască inteligentă”.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *