În perioada pandemiei, teatrele din întreaga lume au încercat să se adapteze noilor condiții, mai ales după ce au fost nevoite să închidă porțile și să oprească reprezentațiile.

Unul dintre cazurile fericite și norocoase este cel al National Theatre din Londra, care a început o serie de difuzări gratuite online, pe pagina de YouTube. Spectacole precum „Frankenstein” (cu Benedict Cumberbatch), „One Man, Two Guvnors” (adaptare după „Slugă la doi stăpâni”, cu James Corden) sau „Antony and Cleopatra” (cu Ralph Fiennes și Sophie Okonedo în roluri titulare) au atras milioane de vizualizări, dar și numeroși donatori online. Sute de mii de euro s-au strâns în urma vizionării acestor spectacole, astfel că actorii Teatrului Național din Londra vor fi plătiți pentru difuzările spectacolelor online. Teatrul a decis să îi plătească „pe toți cei care vor să accepte” acest lucru. În acest sens, instituția a contactat sindicatul artiștilor și a ajuns la o înțelegere pentru a plăti toți „actorii și creativii” împlicați în difuzarea spectacolelor.

„În timp ce Teatrul Național continuă să se confrunte cu un viitor financiar precar, acum ne simțim capabili să plătim toți artiștii implicați ”, a spus directorul executiv Lisa Burger, citată de BBC.

În perioada următoare, National Theatre din Londra va programa și alte spectacole, inclusiv unele produse de parteneri ai instituției, precum „Un tramvai numit dorință”, cu celebra Gillian Anderson în rol titular. În iunie, fanii din întreaga lume vor putea urmări pe YouTube spectacolul „Coriolan”, cu Tom Hiddleston ca lead actor.

„În timp ce teatrele din întreaga lume rămân închise, suntem încântați că putem continua să aducem tot ce este mai bun din teatrul britanic direct în casele oamenilor”, a mai spus Burger.

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *