Arte dell’Anima este primul teatru din România dotat cu termoscanner la intrare. Practic, spectatorii care vor veni la spectacole vor trece printr-un scanner care le va măsura temperatura corporală, în așa fel încât cei care prezintă simptome febrile să nu intre în micuța sală a teatrului.

Crina Lință – Arte dell’Anima

Este vorba, conform directoarei Arte dell’Anima, actrița Crina Lință (foto dreapta), de un „sistem inteligent de măsurare a temperaturii corpului uman, la nivel individual și de grup, Termoguard DMI-C, integrat de către echipa de dezvoltare, cercetare a firmei private DACIA Military Industry”. Totodată, teatrul a trecut printr-un proces de desinfecție, iar personalul a fost instruit și dotat cu cele necesare prevenirii unei eventuale infectări. Astfel, cei de la Arte dell’Anima așteaptă doar o ordonanță care să permită teatrelor din România să funcționeze, fie și la capacitate redusă.

Primul teatru din România dotat cu termoscanner, Arte dell’Anima s-a născut din dorința de a susține și de a promova tinerii artiști și educația prin artă, ca răspuns la contextul social-cultural în care ne aflăm. Aici au loc de obicei cursuri de dezvoltare personală prin teatru pentru toate vârstele (de la 3 ani până la 60 de ani), ateliere de creație, spectacole de teatru pentru adulți și pentru copii. Unul dintre obiectivele importante pe care și le-au propus este acela de a produce cât mai multe spectacole de bună calitate – cu esență, cu umor și cu o lecție pentru acasă.

CITEȘTE ȘI: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *