Platforma Netflix a lansat în scop educativ 10 documentare pe YouTube, pentru a fi vizionate gratuit, fără abonament.

Decizia companiei vine în sprijinul profesorilor şi elevilor care, înainte de actuala criză, puteau să prezinte în sălile de clasă documentare Netflix. În schimb, de când s-au închis şcolile, nu mai au această posibilitate. Fiecare serie ducumentară va include şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu realizatorii.

„Sperăm că, astflel, într-o mică măsură, vom putea să ajutăm profesorii din întreaga lume”, este mesajul postat pe blogul Netflix.

Printre producţiile lansate se numără documentarul „13th”, despre nedreptăţile rasiale din sistemul penitenciar american şi „Chasing Coral”, despre dispariţia recifurilor de coral.

Netflix este liderul global al serviciilor de divertisment prin vizionare online, cu peste 167 de milioane de abonați din peste 190 de țări care se bucură de seriale, documentare și lungmetraje într-o mare varietate de genuri și limbi. Abonații au acces nelimitat la conținut, oricând și oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceștia pot reda, întrerupe și relua vizionarea, fără publicitate sau angajamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *