Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, susține că, în luna august, va aduce în ţară un medicament japonez numit „nafamostat”. Într-o serie de studii clinice, acest medicament care împiedică SARS-COV-2 să intre în plămâni a dat rezultate bune în reducerea severităţii bolii COVID-19.

Medicamentul nu este înregistrat în Uniunea Europeană, aşa cum nu este nici Arbidol, un antiviral rusesc administrat deja pacienţilor din România. Inițial, acest medicament japonez va trata 20 de pacienţi, iar apoi ar putea fi aduse cantităţi suplimentare. Pacienţii vor fi selectaţi de medicii infecţionişti care vor decide în ce fază a bolii trebuie dat.
„El are indicaţie pentu tratamentul pancreatitei acute, este un medicament care reduce reacţia inflamatorie a organismului în această boală acută, deosebit de gravă şi de serioasă. Nafamostatul este extrem de eficient în a preveni legarea virusului SARS COV 2 de membrana alveolară pulmonară. Cu alte cuvinte, nu lasă virusul să intre şi să se multiplice în plămâni, se ştie că marea majoritate a cazurilor pacienţii mor de insuficienţă respiratorie pentru că plămânii sunt atacaţi de virus”, explică Dragoş Damian, potrivit Mediafax.
CITEȘTE ȘI: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *