vaccin gripal

Statele Unite administrează 2,4 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19, ajungând mai rapid la obiectivul stabilit de președintele Joe Biden, de 100 de milioane de injecții în primele 100 de zile ale mandatului său, notează AFP.

Ritmul vaccinării în SUA a crescut puternic în ultimele săptămâni, mai ales după ce democratul a preluat mandatul, la 20 ianuarie. „În cea de-a 58-a zi a mandatului meu, vom atinge obiectivul de 100 de milioane de injecții”, a declarat președintele Biden, referindu-se la angajamentul său de campanie. „Suntem cu mult înaintea programului nostru, dar mai avem un drum lung de parcurs. Putem fi optimiști, dar nu trebuie să ne relaxăm”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Astfel, administrația de la Washington își propune o dublare a obiectivului inițial. Vor fi administrate 200 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile ale mandatului lui Joe Biden. Potrivit Centrelor americane pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), aproape 30% dintre americanii peste 18 ani au primit cel puțin o doză. Această cifră crește la peste 65% pentru americanii de peste 65 de ani.

Președintele Biden îi contrazice astfel pe scepticii care l-au considerat prea slab la preluarea mandatului. În acest moment, trei vaccinuri sunt autorizate în Statele Unite: Johnson & Johnson (o singură doză necesară per persoană) și cele de la Pfizer/BioNTech și Moderna (câte două doze). Statele Unite au plasat deja suficiente comenzi pentru a primi până la sfârșitul lunii mai vaccinurile necesare pentru a imuniza toți adulții din țară.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *