Măsurile de restricție respectate de populație, dar și perioada intensă de vaccinare au dus la scăderea drastică a numărului de îmbolnăviri de Covid-19 în Marea Britanie. Londra a raportat astăzi zero decese, pentru a doua oară în acest an.

În timpul creșterii numărului de cazuri din ianuarie, în capitală au fost înregistrate peste 200 de decese pe zi legate de virus. Londra, epicentrul primului val al pandemiei de anul trecut, reprezintă 12% din totalul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie, anunță BBC.

În urmă cu o săptămână, numărul persoanelor care au primit cel puţin o doză de vaccin COVID-19 crescuse la 27,6 milioane, mult peste jumătate din populaţia adultă. Un total de 2,3 milioane au avut ambele doze. Marea Britanie are una dintre cele mai bune campanii de vaccinare din lume, iar scăderea deceselor COVID-19 este direct legată de succesul acestei campanii, potrivit specialiştilor.

O persoană din opt a fost infectată cu noul coronavirus în Marea Britanie, în decembrie, pe fondul răspândirii unei tulpini mult mai contagioase, potrivit unui studiu. O persoană din 10 în Ţara Galilor, una din 13 în Irlanda de Nord şi una din 11 în Scoţia au contractat COVID-19 în aceeaşi perioadă, potrivit Oficiului pentru Statistici Naţionale (ONS).

Al treilea val al pandemiei de COVID-19 se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o ţară care a raportat aproape peste 126.000 de decese din rândul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ din Europa.

După apariția noii tulpini care este considerată extrem de contagioasă, naţiunile care compun Regatul Unit au decis să intre din nou în lockdown şi să îşi închidă şcolile, folosind calendare diferite, fiecare dintre naţiuni alegându-şi propria strategie de criză.

După anunțul privind zero decese de Covid, Marea Britanie urmează, cel mai probabil, să relaxeze restricţiile în mai multe etape.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *