opera din sydney

Opera din Sydney se redeschide publicului după nouă luni de pauză impusă de pandemia de COVID-19 și îşi va relua spectacolele pentru prima dată din martie anul trecut, relatează AFP.

Marţi va avea loc premiera operetei „Văduva veselă” în faţa unui număr limitat de spectatori care vor purta măști, „un semn de speranţă pentru industria divertismentului, care se află în impas de la începutul pandemiei de COVID-19”, după cum a declarat Lyndon Terracini, director artistic al Operei din Sydney.

“Revenirea în sala de spectacole a fost foarte emoţionantă pentru întreaga echipă”, a mai spus el. “Cred că pe parcursul acestui an, celelalte săli de operă se vor deschide foarte repede, iar oamenii se vor întoarce în sălile noastre cu speranţă”, a adăugat Terracini.

Spectacolele în interior nu au fost strict interzise în ultimele luni, însă opera nu şi-a deschis porţile pentru public şi a trebuit să amâne reluarea spectacolelor din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în decembrie la nivel local. De atunci, masca este obligatorie în sălile de spectacole, iar autorităţile ar putea institui măsuri mai ferme dacă numărul de infectări nu se va reduce.

Australia a înregistrat 28.400 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, între care 909 decese, la o populaţie de circa 25 de milioane de locuitori.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *