Muzeul de artă modernă din New York

Muzeul de artă modernă din New York – MoMA, a anunţat că îşi redeschide porţile pe 27 august, după cinci luni în care activitatea a fost paralizată ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Muzeul, care a mai fost închis timp de patru luni în 2019 pentru o vastă renovare, a transmis într-un comunicat că va deschide începând din 21 august procedura de rezervare online, care se face în fiecare vineri pentru săptămâna următoare. În prima lună, accesul în Muzeul de artă modernă din New York va fi gratuit.

Capacitatea de primire a vizitatorilor va fi limitată, conform directivelor anunţate de guvernatorul statului New York. Acesta din urmă a indicat săptămâna trecută că muzeele şi galeriile de artă se vor putea redeschide începând din 24 august, cu intrări eşalonate şi o capacitate de primire limitată la 25%. În urma acestui anunţ, The Met şi Whitney Museum şi-au anunţat redeschiderea pe 29 august, respectiv 3 septembrie.

Autorităţile din New York au adoptat o strategie extrem de prudentă de ridicare a restricţiilor, după ce epidemia a alungat turiştii şi a golit cartierele de afaceri din Manhattan.

În New York s-au înregistrat până în prezent 23.600 de decese COVID-19, cu precădere în lunile martie-aprilie. Rata de contaminare din New York a fost luni de 0,71%, cea mai mică înregistrată în Statele Unite.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *