Mai multe țări europene au reluat vineri administrarea vaccinului AstraZeneca. Printre acestea, Germania, Spania, Letonia, Lituania și Cipru. Alături de România, și Franța va reîncepe injectarea populației cu vaccinul companiei britanice.

Spania a relua deja de miercuri programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu seruri AstraZeneca, după concluziile Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care a considerat acest vaccin „sigur și eficace”, a anunțat joi ministrul spaniol al Sănătății, relatează AFP.

Germania a anunțat, de asemenea, că va relua vineri vaccinările anti-Covid cu vaccinul anglo-suedez AstraZeneca, după acceptul dat de autoritatea de reglementare europeană, care a anunțat că acest vaccin este „sigur și eficient”, a precizat joi ministrul Sănătății, Jens Spahn.

Franța va relua vineri vaccinările împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca, după anunțul autorităților farmaceutice europene care îl consideră ca fiind „sigur și eficient”, a anunțat joi premierul Jean Castex. De altfel, acesta a anunțat deja că se va imuniza cu vaccinul de la AstraZeneca:

„Voi fi vaccinat mâine cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină”, a precizat premierul francez.

Decizia vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a comunicat concluzia sa că este vorba despre un vaccin „sigur și eficace”, transmit Reuters și AFP.

„Guvernul italian primește cu satisfacție declarațiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine”, a indicat premierul Mario Draghi joi seara, într-un scurt comunicat. „Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil, cât mai rapid posibil”, a transmis prim ministrul italian.

Tot de vineri se va relua utilizarea acestui vaccin în: Franța, Letonia și Lituania, conform anunțurilor celor două ministere ale Sănătății. O astfel de decizie a fost luată si ministerul de resort din Republica Cipru.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *