Israelul este una dintre primele țări care au depășit pandemia, după Australia care a încheiat perioada de lockdown. Spre deosebire de țara cangurilor, Israelul datorează această revenire la normalitate unor măsuri de restricție impuse și respectate de populație, dar mai ales vaccinării masive.

Potrivit datelor anunțate de Ministerul israelian al Sănătății, miercuri au fost confirmate 1.517 cazuri noi de îmbolnăvire, 549 dintre pacienții cu COVID-19 fiind în stare gravă. Numărul total al deceselor asociate infecției cu coronavirus a ajuns aici la 6.069. Chiar dacă pare o cifră considerabilă, cea a îmbolnăvirilor a scăzut cu 86%, în timp ce numărul deceselor a scăzut cu 91%!

„Este posibil ca Israelul să fi lăsat pentru totdeauna în urmă pandemia de coronavirus”, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, în contextul în care peste 60% din populația tării a primit deja cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, iar numărul cazurilor noi și cel al pacienților aflați în stare gravă este în continuă scădere, informează Jerusalem Post.

„Cu toată precauția, încep să cred că nu ne mai întoarcem înapoi. (…) În trecut, pentru a ajunge la astfel de cifre, aveam nevoie de un blocaj strict. Acum, totul este deschis și toți indicii scad. Încep să cred că vremurile dificile au trecut”, a adăugat ministrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *