Nicusor Dan cazul Dorina Lazar

Nu este o păcăleală de 1 aprilie: primarul Nicușor Dan a semnat actul prin care actrița Dorina Lazăr redevine manager la Teatrul Odeon, după mai bine de trei ani de procese cu Primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Gabriela Firea!

Tribunalul București a decis anularea Dispoziției nr. 1181 din 24.08 a Primarului Municipiului București, precum și raportul Corpului de control, Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal a respins recursul Gabrielei Firea. Astfel, conform procedurilor, Dorina Lazăr a câștigat procesul cu Gabi Firea și ar fi urmat să fie repusă în drepturi, practic ar fi trebuit să revină la conducerea Teatrului Odeon și să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcție. De asemenea, Gabriela Firea ar fi trebuit să plătească celebrei actrițe daune morale de 1 leu.

Numai că tergiversarea acestor demersuri a făcut ca până la preluarea mandatului de către Nicușor Dan, după câștigarea alegerilor de anul trecut, să nu se întâmple nimic. Ulterior, noul primar general al Capitalei a declarat pentru vestibune.com că „Dorina Lazăr va fi repusă în drepturi”, dând ca termen începutul acestui an.

Chiar dacă lucrurile s-au mișcat anevoios mai departe, din motive birocratice, chiar de 1 aprilie marea actriță a fost informată că toate actele au fost semnate și va reveni la conducerea Teatrului Odeon, pe perioada rămasă restantă, de 2 ani și 4 luni.

„Am semnat ieri dispoziția privind reintegrarea doamnei Dorina Lazăr pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat în subordinea Primăriei Capitalei. Dorina Lazăr a fost demisă abuziv din această funcție în 2017, iar anul trecut a câștigat procesul cu primăria pe această speță. În ciuda deciziei definitive a instanței, fosta conducere a PMB n-a făcut nimic pentru a pune în aplicare hotărârea judecătorească, lucrurile trenând excesiv. Am vorbit astăzi la telefon cu Dorina Lazăr și m-am bucurat să-i pot da vestea bună pe care o aștepta de atâta vreme: începând de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Îi doresc mult succes!”, a precizat primarul Nicușor Dan.

Vă reamintim că în vara anului 2017, Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie oficială. Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General (Teatrul Odeon se află în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) la doar câteva zile după ce a fost reconfirmată ca manager.

Dorina Lazăr și-a început cariera la Teatrul Odeon în anul 1969, iar din 2003 şi până în 2017 a condus această instituție. În prezent, managerul Teatrului Odeon este actorul Cristian Şofron.

Într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei la acea vreme, decizia era motivată pe baza „mai multor nereguli grave descoperite“: „Corpul de Control al primarului general Gabriela Firea a descoperit mai multe nereguli grave privind asigurarea, gestionarea şi administrarea bugetului şi patrimoniului instituţiei la Teatrul Odeon, acesta stând la baza încetării contractului de management al directorului teatrului, Dorina Lazăr“.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *