Domeniul Regal de la Săvârșin va fi deschis publicului începând cu data de 1 mai 2021 și va putea fi vizitat până pe 1 octombrie, în fiecare an.

„Începând cu data de 1 mai 2021, Satul Regal și Parcul Regal Săvârșin vor putea fi vizitate. Domeniul Regal Săvârșin este deschis publicului de la 1 mai, până la 1 octombrie, în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, între orele 9.00 și 18.00. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială. Noul website Săvârșin Regal vă stă la dispoziție cu toate informațiile necesare“, informează romaniaregală.ro.

„Printre atracțiile pe care le veți regăsi în Satul regal se numără: Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, precum și Magazinul de Suveniruri. Câteva dintre cele mai frumoase locuri ale Parcului Regal: heleşteul, aleea care duce la heleşteu şi podul de peste apă, arcada cu glicine, Micul Pavilion ridicat în secolul al XVIII-lea, Grădina Ascunsă, Aleea Lungă, Fântâna Toscană, Grădina de trandafiri a Reginei“, conform savarsinregal.ro.

„Primul lucru care îmi vine în minte când vorbesc despre Săvârșin este armonia castelului și a parcului. Proporții frumoase, culori extraordinare, o lumină caldă și plină, spațiu și tihnă. Armonia a fost completată – fără îndoială – de mâna bunicii mele, Regina-Mamă Elena, care a transformat edificiul într-un cămin plăcut, cald și elegant”, a transmis Majestatea Sa Margareta a României.

„Pe urmă, există această amprentă istorică de neșters a întregului domeniu. Sute de ani din Evul Mediu și istoria modernă a Europei, într-un loc strâns legat de lumea puterii politice, economice și de efervescența culturală a celor cinci secole din urmă ale continentului. Castelul și parcul de astăzi au, exact ca și în timpul vieții Regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital în dezvoltarea comunității, de aceea am și făcut timp de atâția ani eforturi să refacem patrimoniul construit și patrimoniul natural”, a adăugat Margareta a României.

Domeniul Regal de la Săvârşin include un castel construit în perioada 1650 – 1680. A intrat în proprietatea Regelui Mihai în 1943, prin cumpărare, dar a fost confiscat de regimul comunist în 1948, revenind în proprietatea Casei Regale în 2001.

Lucrările de restaurare au fost încheiate în octombrie 2015, după opt ani şi o investiţie realizată cu fonduri private. care a depăşit un milion de euro.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *