Nicusor Dan cazul Dorina Lazar

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o declarație în exclusivitate pentru site-ul veștibune.com, vorbind despre „cazul Dorina Lazăr”, directoarea Teatrului Odeon demisă abuziv de fostul primar, Gabriela Firea.

În urma unei sentințe judecătorești definitive, după trei ani de procese, Dorina Lazăr ar fi urmat să fie repusă în funcție, după ce s-a constatat că i-a fost încheiat ilegal contractul de management de către fosta conducere a Primăriei Bucureștiului, instituție în subordinea căreia se află Teatrul Odeon. Însă Gabriela Firea a făcut tot posibilul pentru a amâna această punere în practică a sentinței judecătorești, până în ultimele zile ale mandatului său, când parțial a recunoscut prin intermediul unei adrese decizia judecătorească, refuzând în continuare să plătească drepturile salariale cuvenite Dorinei Lazăr. De asemenea, fostul edil nu a plătit nici până în ziua de azi daunele în valoare simbolică de un leu.

Prezent la festivalitatea prilejuită de Hanuka, desfășurată anul acesta în fața Teatrului Național din București, primarul general al Capitalei a răspuns în exclusivitate site-ului vestibune.com, pronunțându-se în privința „cazului Dorina Lazăr”:

„O rezolvăm. Este pe masa mea, probabil că de la 1 ianuarie o să fie repusă în drepturi, pentru că asta a spus instanța și ăsta e actul de dreptate. Când nu eram primar am protestat pentru asta și ar fi păcat să nu o fac acum”, a declarat Nicușor Dan, în exclusivitate pentru vestibune.com.

Vă reamintim că în vara anului 2017, Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie oficială. Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General (Teatrul Odeon se află în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) la doar câteva zile după ce era reconfirmată ca manager.

„Cazul Dorina Lazăr”: sentință judecătorească definitivă, ignorată cu bună știință

Într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei la acea vreme, decizia era motivată pe baza „mai multor nereguli grave descoperite“: „Corpul de Control al primarului general Gabriela Firea a descoperit mai multe nereguli grave privind asigurarea, gestionarea şi administrarea bugetului şi patrimoniului instituţiei la Teatrul Odeon, acesta stând la baza încetării contractului de management al directorului teatrului, Dorina Lazăr“.

La mai bine de un an după ce Tribunalul București a decis anularea Dispoziției nr. 1181 din 24.08 a Primarului Municipiului București, precum și raportul Corpului de control, Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal a respins recursul Gabrielei Firea. Astfel, conform procedurilor, Dorina Lazăr a câștigat procesul cu Gabi Firea și ar urma să fie repusă în drepturi, practic ar trebui să revină la conducerea Teatrului Odeon și să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcție. De asemenea, Gabriela Firea ar fi trebuit să plătească celebrei actrițe daune morale de 1 leu, după cum a scris site-ul vestibune.com.

Dorina Lazăr și-a început cariera de actriță la Teatrul Odeon în anul 1969, iar din 2003 şi până în 2017 a condus această instituție. În prezent, managerul Teatrului Odeon este actorul Cristian Şofron.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *