Actrița Dorina Lazăr a avut o primă reacție după ce a fost repusă în drepturi, în funcția de manager al Teatrului Odeon, după ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, a semnat actele prin care se aplică astfel hotărârea judecătorească definitivă

Contactată de vestibune.com, actrița Dorina Lazăr a declarat în exclusivitate:

„Am așteptat atât de multă vreme ideea de dreptate și de justiție încât acum, când a venit, nu îmi vine să cred! E o bucurie bine temperată pentru că dacă s-ar fi întâmplat această reparațiune la câteva luni după destituirea mea aș fi exultat, dar între timp, atât de mult m-am hârșâit în ședinte de tribunal și hârtii din care nu mai înțelegeam nimic… Îi mulțumesc Valentinei Topor, avocata minunată care m-a luat în brațe și m-a făcut să câștig un proces care de fapt nici nu ar fi trebuit să existe!”, a precizat Dorina Lazăr la aflarea veștii conform căreia este din nou managerul Teatrului Odeon.

„Lumea o să se întrebe ce mai vrea să facă femeia asta la 80 de ani, dar nici nu vreau să mor cu gura în țărână, umilită de niște oameni care nu au simțul datoriei și al onoarei. O să fie un nou început, deși eu nu am plecat niciodată din teatru, am aparținut dintotdeauna de Odeon. Alături de colegii mei o să ne bucurăm cât ne va fi îngăduit, în condiții de pandemie. Să găsim lucruri bune care pot fi făcute. Încercăm să refacem acea coeziune umană, acea minunată înțelegere, atmosfera aceea de Odeon, locul unde se întâmplă lucruri frumoase, pozitive, în care spectatorilor le place să vină”, a mai precizat pentru vestibune.com actrița.

Există și un prim lucru pe care a precizat că îl va face atunci când se va întoarce în teatru: „cred că o să mă închin și o să îi mulțumesc lui Dumnezeu că am apucat să intru acolo cu capul sus!”.

Vă reamintim că primarul Nicușor Dan a semnat actul prin care actrița Dorina Lazăr redevine manager la Teatrul Odeon, după mai bine de trei ani de procese cu Primăria Capitalei. În vara anului 2017, Dorina Lazăr a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie oficială. Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General (Teatrul Odeon se află în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti) la doar câteva zile după ce a fost reconfirmată ca manager.

Într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei la acea vreme, decizia era motivată pe baza „mai multor nereguli grave descoperite“: „Corpul de Control al primarului general Gabriela Firea a descoperit mai multe nereguli grave privind asigurarea, gestionarea şi administrarea bugetului şi patrimoniului instituţiei la Teatrul Odeon, acesta stând la baza încetării contractului de management al directorului teatrului, Dorina Lazăr“.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *