Medicul Petre Ciuvăț are 80 de ani, iar de 57 de ani este în sistemul sanitar. S-a născut pe 13 iunie 1940. A prins cutremurul din ‘77 în prima linie ca medic la un spital din București.

În prezent, lucrează ca specialist la secția Terapie Intensivă de la spitalul din Rovinari. Acum, în vremea coronavirusului, rămâne la fel de hotărât să își ducă la capăt misiunea pe care a început-o în 1963. Când orice unitate medicală este expusă potențialului pericol, doctorul Ciuvăț aproape că s-a mutat la spital pentru a fi alături de pacienți în această perioadă grea pentru omenire și e disponibil 24/24. El a declarat că mai trece totuși pe acasă de 2-3 ori pe săptămână.

„Chiar nu îmi explic de ce se teme lumea atât de coronavirus. Avem metode de combatere și îi vom ține în viață pe cei afectați. Singura criză similară a fost la cutremurul din 1977, de atunci nu am mai simțit o astfel de frică în rândul populației”, a declarat recent medicul Petre Ciuvăț pentru un ziar local.

Petre Ciuvăț nu vrea să iasă la pensie până când lupta împotriva acestui virus va fi încheiată favorabil.

Constantin Podaru, managerul Spitalului ”Sfântul Ștefan” din Rovinari, a mărturisit că pe 31 martie a expirat contractul încheiat de spital cu medicul ATI, dar Petre Ciuvăț și-a dorit să-și desfășoare activitatea în continuare. Astfel, i-a fost prelungit contractul cu încă șase luni.

Doctorul Ciuvăț este #EroulZilei, asemenea colegului său italian, Giampiero Giron, care a rămas în această perioadă activ în spital, la 85 de ani. Detalii despre acesta din urmă găsiți mai jos.

CITEȘTE ȘI – Un medic pensionar italian de 85 de ani revine la spital pentru a trata bolnavii de Covid-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *