Vremurile grele pe care le încearcă Italia scot la iveală eroi locali. Unii sunt îmbrăcați în polițiști, în militari, dar cei mai mulți sunt îmbrăcați în alb și sunt medici care fac sacrificii uriașe pentru a trata cât mai mulți oameni. În această din urmă categorie se încadrează și Giampiero Giron, un medic pensionar de 85 de ani.

Chiar dacă este o personalitate în domeniul anesteziei și al medicinei italiene, fiind profesor emerit al Universității din Padova, Giron a devenit și mai cunoscut publicului larg după ce a declarat că se va întoarce în sala de operații pentru a-și ajuta mai tinerii colegi, greu încercați.

„Acum câteva săptămâni am fost sunat de directorul spitalului din Padova, care m-a întrebat dacă aș fi dispus să dau o mână de ajutor în sala de operație, deoarece s-au îmbolnăvit mai mulți medici specializați și este nevoie oameni cu experiență. Am acceptat”, povestește Giampiero Giron.

Născut la Padova, pe 11 decembrie 1934, Giron a fondat Institutul de Anestezie și Reanimare din Veneția, unde a locuit ulterior. Este unul dintre pionierii medicinii din Italia. Pe 14 noiembrie 1985 a fost anestezistul care a participat la primul transplant de inimă din Peninsulă.

„Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, a declarat Giampiero Giron, citat de Corriere dell Veneto, ediția locală a prestigiosului Corriere della Sera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *