Cunoscutul tenor italian Andrea Bocelli va susține un impresionant concert în seara Paștelui catolic, pe 12 martie, de la ora 20 a României, la Domul din Milano. Evenimentul va avea loc fără public și va fi transmis live pe canalul de YouTube al artistului.

În vârstă de 61 de ani, Bocelli a primit permisiunea de a susține acest recital și va avea acces exclusiv la catedrala din Milano, închisă în prezent de către protopop, Monseniorul Gianantonio Borgonovo și de primarul Giuseppe Sala.

Andrea Bocelli va fi însoţit în Dom doar de organistul catedralei, Emanuele Vianelli, care îl va compania la una dintre cele mai mari orgi din lume. Piesele au fost alese cu atenţie, potrivite pentru combinaţia de voce solo și orgă. „Ave Maria”, în varianta Bach/Gounod şi „Sancta Maria” în varianta lui Mascagni se află printre piesle incluse în repertoriul descris ca „unul sacru într-o zi simbolică a reînnoirii vieţii”.

Participarea lui Andrea Bocelli se face pro bono. Mai mult decât atât, tenorul a pornit prin fundaţia care îi poartă numele o campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Italia. Donaţiile se fac prin platforma Gofundme.

„Cred în puterea rugăciunii împreună. Cred în paştele Creştin, un simbol universal al renaştere de care toată lumea, indiferent că sunt credincioşi sau nu are nevoie acum cu adevărat. Mulţumită muzicii, transmisă prin live stream, ducând împreună milioane de mâini împreunate peste tot în lume, vom îmbrăţişa inima rănită şi pulsând a Pământului. Acest proiect internaţional este un motiv de mândrie italiană. Generosul, curajosul, proactivul Milano şi întreaga Italie vor fi din nou şi foarte curând, un model de victorie, motor al renaşterii la care sperăm cu toţii. Va fi o bucurie să fim martori la asta în Dom, în timpul sărbătorii Paştelui, care evocă misterul naşterii şi renaşterii”, a precizat Andrea Bocelli.

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani începe să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon. Din nefericire copilăria sa a fost marcată de un eveniment nefericit. Născut cu glaucom grav, artistul orbeşte total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. La scurt timp după accident, el câştigă prima sa competiţie muzicală, Margherita d’Oro in Viareggio, cu melodia “O sole mio”.

Debutează la Festivalul San Remo, în 1994, unde câştigă cu melodia “Calmo della Sera”. Imediat după festival, Bocelli lansează primul său album, ce poartă titlul melodiei câştigătoare.

Recunoaşterea internaţională vine doi ani mai târziu, odată cu lansarea melodiei “Con te Partiro”, care ulterior va fi rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită “Time to Say Goodbye”. Albumul intitulat “Romanza”, ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau să o asculte la infinit, a depăşit toate recordurile de vânzări. În 1997 îşi face debutul şi în operă, interpretând cu succes părţi din “Madame Butterfly” şi “Tosca”.

Iniţial, Andrea Bocelli s-a pregătit pentru o carieră de avocat. El a obţinut titlul de doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la Curtea de Justiţie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert susţinut, reacţiile oamenilor din public l-au convins că adevărata sa menire este de a fi tenor, și încă unul de mare succes. În 2013, Andrea Bocelli a susţinut un concert extraordinar la Bucureşti, alături de soprana Angela Gheorghiu şi contratenorul Cezar Ouatu. Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au mai concertat împreună în 2009, la Colosseumul din Roma, în cadrul unui eveniment caritabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *