Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a mulțumit luni seară României, care a decis să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Lombardia pentru a ajuta autoritățile în lupta împotriva noului coronavirus.

“Mă bucur foarte mult că guvernul român a acceptat și cererea de ajutor din partea Ministerului Afacerilor Externe al Italiei. Un zbor militar va pleca din București cu 11 medici și 6 asistente care vor sprijini spitalele italiene. O solidaritate care ne umple de mândrie. Mulțumesc România!“, a scris Di Maio pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, în urma unei şedinţe de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19, că România va trimite o echipă de medici și specialiști în Italia, țara cu cele mai multe decese înregistrate la nivel european și mondial din cauza răspândirii noului coronavirus.

Italia continuă să fie țara cu cel mai mare număr de decese cauzate de infecția cu virusul SARS-CoV și a treia cea mai afectată la nivel mondial, cu peste 132.000 de cazuri confirmate. Italia este în carantină totală încă de luna trecută, iar măsurile au fost prelungite deja până la 13 aprilie, a doua zi de Paște, însă este de așteptat ca măsurile restrictive să fie extinse până la 1 mai.

SURSA: caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *