Omenirea încercă să se adapteze pandemiei COVID-19 cum poate. Cea mai afectată zonă, cea a culturii, încearcă să supraviețuiască. Astfel, la Manchester se construiește primul teatru drive-in din lume!

Numit „Drive Inside”, noul teatru va ține cont de toate regulile de distanțare și de securitate pentru spectatori, fiecare mașină având la dispoziție în exterior patru scaune pliabile. Cele 800 de locuri disponibile în spațiul uriaș, sub formă de arenă, vor înconjura scena de aproape 28 m2, pe o suprafață de 6.500 m2. Acest prim teatru drive-in din lume va fi cu siguranță un mod inedit de a se raporta de acum înainte la felul în care lumea percepe actul artistic pe scenă. Organizatorii acestuia au precizat pe site-ul oficial că în perioada aceasta se fac angajări pentru mai multe departamente.

Momentan însă nu a fost dezvăluită o dată oficială a lansării sau vreun program al viitoarelor reprezentații pentru primul teatru drive-in din lume.

În momentul de față, Marea Britanie se confruntă cu o criză fără precedent în domeniul cultural, mai multe teatre fiind nevoite să își închidă porțile definitiv, intrând în faliment. Situația este la fel de gravă și în restul lumii. Zilele trecute, celebrul Cirque du Soleil, compania canadiană care a uimit lumea cu artiștii și acrobații săi, a cerut de asemenea intrarea în insolvență, concediind cea mai mare parte a angajaților și colaboratorilor săi, mai exact peste 3.500 de persoane.

Teatrele mai „norocoase” au putut să își continue activitatea în mediul online, unde au putut să adune din donații sume care le-au permis plata artiștilor, după cum vestibune.com a prezentat de curând.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *