Teatrul Național București redeschide stagiunea

Vestea conform căreia teatrele își redeschid porțile după o jumătate de an de „liniște” a adus multă bucurie împătimiților de spectacole, dar și agitație în culise, acolo unde personalul tehnic și artistic s-a pus deja pe treabă pentru reluarea activității. Teatrul Național din București redeschide stagiunea indoor pe 16 septembrie, cu spectacolul „Noii infractori”, o comedie contemporană israeliană, scrisă de Edna Mazia.

Conform directorului TNB Ion Caramitru, este extrem de necesară o perioadă pentru readaptarea la noile condiții:

„Avem nevoie de un răgaz pentru a reface spectacolele ținând cont de noile reglementări, de asemenea este nevoie de timp pentru punerea în vânzare a biletelor, pentru promovarea spectacolelor, iar publicul să fie informat în privința noului program”, a precizat managerul TNB.

Teatrul Național din București a resimțit puternic această pauză impusă de noul coronavirus, din cele șapte săli putând fi folosită doar cea de pe acoperișul clădirii, în aer liber. Chiar și așa, la Amfiteatru TNB nu au putut fi primiți mai mult de 60-70 de spectatori pe seară, pentru a fi respectate regulile de distanțare impuse de autorități. De asemenea, ora de începere a spectacolelor a fost adaptată și ea. Din fericire, zilele de vară nu au fost ploioase în București, astfel că cele mai multe dintre spectacole s-au putut ține în condiții bune. Programul spectacolelor de la Amfiteatru TNB va continua până la sfârșitul lunii septembrie.

Urmează așadar o perioadă de readaptare: actorii vor schimba anumite scene de apropiere și contact fizic pentru a fi în siguranță, se vor modifica luminile și scenografia, spectacolele nu vor mai avea pauze, pentru a evita interacțiunea spectatorilor în foaiere, iar în săli locurile ocupate de aceștia vor fi marcate în așa fel încât între ele să existe o distanță de siguranță, după cum prevede legea.

Teatrul Național din București redeschide stagiunea indoor doar la o parte din cele șase săli, primele spectacole urmând să se desfășoare doar la Sala Mare și la Sala Studio, cele mai mari ale teatrului, însă capacitatea de ocupare a acestora va fi de până la 50%.

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *