mergem la teatru

Teatrele și cinematografele își redeschid porțile după o jumătate de an de pauză impusă de pandemie. Vestibune.com vă recomadă mai multe măsuri pe care trebuie să le luați, practic tot ce trebuie să știți și să faceți când mergeți la teatru sau la film.

În primul rând este preferabil să vă cumpărați biletele din timp și mai ales online. Astfel, veți evita interacțiunea cu alți cumpărători la coadă sau cu personalul de la casa de bilete. Desigur, biletele în format digital sunt preferabile celor pe hârtie.

În al doilea rând, când mergeți la teatru este bine să ajungeți din timp, preferabil cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, să observați intrarea în clădire – care nu coincide cu ieșirea – și înainte de a merge spre controlul biletelor să vă asigurați că aveți masca pe față, acoperind gura și nasul. Masca se va păstra astfel pe toată durata evenimentului. Accesul se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m.

La intrare nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spaţiul destinat.

Spectatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrare și își vor curăța mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie de organizatori. Se va evita pe cât posibil formarea cozilor în interiorul clădirii. Oricum, se va păstra o distanță minimă de 1,5m între persoane/grupuri.

Intrarea şi ieşirea se vor efectua gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie: accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor cât mai devreme posibil, fără a staţiona pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală; ieşirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieşirea din sală, pe uşile de evacuare. Cam cum se întâmplă la coborârea din avion. Vor exista circuite distincte pentru acces şi ieşire, așa că vă sfătuim să urmăriți marcajele speciale pentru acces.

Spectacolele se vor desfăşura fără pauze pentru a se evita aglomerarea spaţiilor, astfel că este preferabil să folosiți toaleta înainte de începerea spectacolului sau după terminarea acestuia, respectând condițiile deja binecunoscute, cu spălarea și dezinfectarea mâinilor.

Consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzis, cu excepţia lichidelor ambalate individual.

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *