Din 24 aprilie, Teatrul Național din București începe să transmită spectacole online pe paginile de Youtube și de Facebook ale instituției.

De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza același spectacol, cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16.00, sâmbăta de la ora 18.00 și duminica de la ora 18.00.

Difuzarea spectacolelor va fi asigurată gratis, online pe canalul de YouTube  în sistem streaming live. Link-ul va putea fi accesat și de pe pagina de Facebook TNB. Spectacolele vor putea fi vizionate doar live, în datele și la orele anunțate.

Printre spectacolele pe care Teatrul Național din București le va difuza online se numără: Furtuna, după W. Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, Două loturi, adaptarea după I.L.Caragiale și regia fiind semnate de Alexandru Dabija, Allegro, ma non Troppo de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand de Iulian Margu, regia Ion Caramitru, Năpasta de I.L.Caragiale, regia Radu Afrim, Take, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa, regia Grigore Gonța, precum și spectacole din cadrul programului 9G.

Primul dintre spectacolele TNB difuzate online este Furtuna, după William Shakespeare, în viziunea regizorului bulgar Alexander Morfov. În rolul lui Prospero îl veți vedea pe Ion Caramitru (desemnat de Ambasada Britanică și Consiliul Britanic din București drept „Ambasador Cultural Shakespeare” în România, 2016 – Anul Shakespeare). Din distribuție mai fac parte: Mihai Călin, recompensat cu un Premiu UNITER pentru rolul Caliban, Istvan Teglas (Ariel), Alexandra Sălceanu (Miranda), Ciprian Nicula (Ferdinand). „Furtuna” a avut premiera în 27 aprilie 2014. Imaginat inițial în spațiul de tip elisabetan al Sălii Studio, spectacolul a fost mutat, la cererea publicului, în Sala Mare a teatrului, unde poate fi vizionat de peste 900 de spectatori.

Spectacolul „Furtuna” va fi difuzat vineri, 24 aprilie, de la ora 16.00, sâmbătă, 25 aprilie și duminică, 26 aprilie, de la ora 18.00.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *