tratament împotriva Covid-19

O tânără cercetătoare de doar 14 ani a găsit un posibil tratament împotriva COVID-19. Ea este elevă la un liceu din Texas și iniţial a dezvoltat un proiect pentru combaterea gripei, pe care l-a adaptat ulterior noilor nevoi mondiale, în urma pandemiei cu SARS CoV-2.

Anika Chebrolu este cunoscută în mediile americane de cercetare. Ea a dezvoltat o moleculă care se ataşează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 şi îl împiedică să mai acţioneze, informează Digi 24.

La început, proiectul tinerei viza combaterea gripei, dar l-a adaptat nevoilor mondiale de luptă împotriva SARS-CoV-2. A folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2, practic un tratament împotriva COVID-19.

„Am dezvoltat această moleculă care se ataşează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 şi îi blochează funcţionarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre ştiinţă. El era profesor de chimie şi îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învăţând toate aceste lucruri despre ştiinţă am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

„Efortul meu din această vară de a găsi un compus de plumb care să se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea a fi o picatură în ocean, dar totuşi se adaugă la toate aceste eforturi. Modul în care dezvolt această molecula în continuare, cu ajutorul virusologilor si specialiştilor în dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a mai spus Anika, citată de CNN.

Tânăra provine dintr-o familie de origine indiană. Ea a fost premiată cu 25 de mii de dolari pentru descoperirea sa.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *