taiwan

Taiwan este țara care a înregistrat, de la începutul pandemiei cu noul coronavirus doar 527 de cazuri la o populație de 23 de milioane de locuitori, doar 7 persoane decedând ca urmare a infectării cu SARS Cov-2.

Chiar dacă se află în vecinătatea Chinei, „epicentrul” pandemiei, Taiwan a învățat din greșelile trecutului, mai exact de la precedentul coronavirus prezent în zonă, în 2003, astfel că măsurile aplicate acum au avut efect, iar infectările s-au limitat la un număr extrem de restrând se persoane dacă luăm în calcul populația și densitatea acesteia pe teritoriul țării.

Specialiștii în domeniul sănătății consideră că numărul redus de cazuri de infectare se datorează faptului că toată lumea a purtat măști de protecție în spațiile deschise.

„Taiwan a produs și a implementat rapid o listă cu 124 de acțiuni pentru a proteja sănătatea publică”, a scris medicul JasonWang în Jurnalul Asociației Medicale Americane.

Taiwan a interzis imediat călătoriile spre și din China, a încurajat producția de măști de protecție, la fel și capacitatea de testare. Taiwanezii i-au pedepsit aspru și pe autorii de fake news, pentru a opri dezinformarea care risca să inducă în eroare populația.

„Având în vedere că acțiunile implementate rapid și eficiența lor au împiedicat o epidemie la scară mare, Taiwan ar putea deveni studiu de caz și pentru alte țări. Guvernul a învățat în 2003 de la experiența SARS și a stabilit un mecanism de răspuns pentru sănătatea publică, pentru a putea lua măsuri în situații de criză”, a mai scris doctorul Jason Wang.

În 2003, Taiwan a fost grav afectat de virusul SARS, alături de Hong Kong și China, motiv pentru care autoritățile au răspuns la amenințarea noului coronavirus imediat după apariția primelor cazuri din China.

Boala cauzată de coronavirus (COVID-19) este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul descoperit cel mai recent. Majoritatea persoanelor care suferă de COVID-19 au simptome ușoare sau moderate și se recuperează fără un tratament special.

Virusul care cauzează COVID-19 se transmite în principal prin picături respiratorii, care sunt răspândite atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau expiră. Aceste picături sunt prea grele pentru a rămâne în aer, așa că se așază pe obiecte sau suprafețe. Vă puteți infecta inhalând virusul dacă vă aflați în apropierea unei persoane cu COVID-19 sau atingând suprafețele contaminate, apoi atingându-vă ochii, nasul sau gura.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *