Ministrul Culturii urmează să decidă reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, urmează să decidă reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis, anunțând într-un comunicat remis luni că ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis va fi semnat săptămâna aceasta.

Într-un comunicat în care denunţă „circul PSD împotriva sănătăţii oamenilor din instituţiile de spectacol şi concerte”, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a transmis:

„În această săptămână, voi semna ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte (repetiţiile) în spaţiu închis, astfel încât, toţi factorii culturali să se poată pregăti pentru revenirea treptată la normal”.

„Avem normele pregătite şi pentru activităţile cu publicul din instituţile de spectacol şi concerte şi pentru sălile cinematografice, însă aşteptăm confirmarea unei evoluţii favorabile din partea specialiştilor din domeniul sănătăţii (şi nu a politrucilor), care să ne permită aprobarea lor”, a adăugat el.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, urmează să decidă reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis, „însă nu am putut sta indiferent la informaţiile venite din partea Ministerului Sănătăţii”. „Nu ne permitem aroganţa de a ne bate joc de sănătatea oamenilor şi de ignorare a avertismentelor”, a mai precizat acesta.

Începând cu 15 mai, muzeele, galeriile de artă şi bibliotecile au putut fi deschise publicului, iar din 1 iunie, producţiile cinematografice şi audiovizuale, evenimentele în aer liber cu până în 500 de participanţi şi de tip drive in au putut fi reluate.

Pe 15 iunie, Teatrul Național I.L. Caragiale din București a deschis Amfiteatrul în aer liber cu spectacolul „Frumos e în septembrie la Veneția”, cu doar 60 de locuri disponibile în spațiul care de obicei, în condiții normale, găzduiește 300 de spectatori.

CITEȘTE ȘI: