Vești bune pentru împătimiții de jazz și de evenimente dedicate genului: Festivalul de la Gărâna se va ține anul acesta în perioada 6-9 august! Ajuns la ediția a 24-a, Gărâna Jazz Festival 2020 se va desfășura tot în Poiana Lupului.

De data aceasta va fi o ediție 100% europeană, alături de personalități ale jazzului european fiind prezenți și muzicieni din elita jazzului românesc. Unii dintre aceștia au mai fost invitați în festival, alții vor cânta pentru prima oară aici.

Primele nume confirmate pentru cele trei zile de festival sunt: Rymden (Norvegia, Suedia), David Helbock Trio (Austria), Quadrivium – Markus Stockhausen & Jörg Brinkmann (Germania), Vasko Atanasovski Adrabesa Quartet feat. Michel Godard (Slovenia, Italia, Franța), Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania), Nik Bärtsch’s Ronin (Elveția), iar din România vor urca pe scenă Marius Pop Band, Emi Drăgoi Group și Van Der Cris.

Pentru ediția din acest an, organizatorii încă poartă discuții și speră să îi aibă la final pe afiș pe Shri – The Letter (UK, Norvegia), Dhafer Youssef (Tunisia), Lars Danielsson – Liberetto III (Suedia, Franța) și ADHD (Islanda).

Biletele vor fi puse în vânzare pe bilete.ro într-un număr limitat, conform restricțiilor actuale privind numărul de persoane care pot participa la un eveniment în aer liber. Vor exista doar abonamente pentru întreaga durată a festivalului, la prețul de 360 ron. Abonamentele deja achiziționate pentru festival rămân valabile pentru perioada 6-9 august 2020. În cazul în care nu puteți participa anul acesta, există posibilitatea de a folosi biletul la ediția din 2021 sau de a primi de la bilete.ro un voucher valabil până la 31 decembrie 2021.

Festivalul de la Gărâna se va ține cu sprijinul Ministerului Culturii, Consiliului Județean Caraș-Severin, Consiliului Județean Timiș, Primăriei Timișoara, Institutului Polonez și Centrului Cultural German din Timișoara.

Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii ani, peste 100.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au fost prezenți în micul sat din inima Banatului. Au cântat la Gărâna, printre alții: Eberhard Weber, Jan Garbarek, Stanley Clarke, Mike Stern, Jean-Luc Ponty, Stanley Jordan, John Abercrombie, Zakir Hussain, Bugge Wesseltoft, Avishai Cohen, Terje Rypdal și mulți alții.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *