Fie că se pregătește de o campanie electorală sau nu, un primar al unei comune din Dâmbovița a cumpărat 316 tablete pentru elevi, în loc să organizeze „Ziua Comunei”, o sărbătoare anuală a urbei Răzvad.

Astfel, 316 elevi care studiază în clasele 0 – 8 au primit tablete, fiecare dintre acestea venind la pachet cu o husă și o cartelă SIM, pentru a oferi acces la internet. Dispozitivele au fost oferite în scopuri educaționale, iar elevii le vor putea păstra doar atât timp cât urmează cursuri la unitățile școlare din comuna Răzvad, notează tvpartener.ro.

Primarul spune că prin achiziție a încercat să evite două probleme majore, dincolo de asigurarea unei tablete pentru cei care nu aveau deja un astfel de gadget acasă. Edilul spune că ”poate erau copii care aveau în familie o tabletă, dar erau mai mulți copii în acea familie și nu o puteau accesa în același timp”, dar și că a încercat ”să elimine orice incompatibilitate între dispozitive.”

Presa locală subliniază că în ultimii patru ani, de când Emanuel Spătaru este primar în comuna Răzvad, elevii și preșcolarii au primit nu doar manuale la început de an școlar, ci și câte un set de rechizite. Și cadrele didactice au primit materialele didactice necesare desfășurării activității școlare. Autoritățile locale vor ca până la toamnă să cumpere și laptopuri pentru profesorii din comună.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *