În Moreni, județul Dâmbovița, mamele din comunitatea „La primul bebe” au reușit ceea ce Statul și autoritățile locale n-au putut să rezolve: în numai șase zile, ele au strâns suma necesară renovării secției de pediatrie, iar în zece luni au predat cheile noilor încăperi și facilități.

Totul a pornit de la medicul spitalului din Moreni, Felix Georgescu. Acesta le-a cerut sprijinul celor din comunitatea „La primul bebe”, sătul de condițiile greu de imaginat în care erau tratați anual aproape 4.000 de copii din Dâmbovița și Prahova.

Imediat a început campania online #VremOM. „Ne-a impresionat faptul că (medicul n.r.) este tânăr și că a ales să stea într-un orășel de care alți medici poate că ar fugi. Ne-a impresionat dragostea lui pentru copii și lupta lui de zi de zi pentru a avea condiții mai bune în spitalul în care lucrează. Și tocmai de aceea și campania s-a numit: #VremOM, pentru că vrem oameni în spitale. Nu vrem doar spitale la standarde normale pentru anii în care trăim. Vrem și oameni competenți care să lucreze acolo, pentru că din cauza condițiilor proaste mulți medici ajung să plece din țară. Ne-am gândit că prin renovarea acestui spital nu doar că vom păstra acest medic fain acolo, ci poate că vom atrage noi medici buni”, declara înainte de începerea pandemiei Atena Boca (foto sus), fondatoarea La Primul Bebe.

Toate încăperile vechi au fost demolate și reconstruite de la zero. Zece luni a durat renovarea secției spitalului din Moreni. Acum sunt 13 saloane imaculate, tot atâtea băi, plus cabinete de consultații, o sală de mese, spații de joacă și multe altele.

„Eu astăzi am plâns când am intrat în spital. Și acum plâng. Mi se pare extraordinar, mai ales că într-unul dintre saloane am găsit o bebelușă mică care a venit la geam și ne-a ras în cel mai frumos mod. Asta ne da nouă speranța că oricât de mică e schimbarea, merită tot efortul nostru”, a declarat pentru Pro TV fondatoarea asociației „La primul bebe”.

Acesta este cel de-al 16-lea proiect dus la bun sfârșit de asociația premiată de curând de Facebook, care a plasat-o printre primele o sută astfel de grupuri influente din întreaga lume. Asociația a strâns și investit în spitalele și maternitățile de la noi peste 1.700.000 de euro.

Cu banii adunați de comunitatea „La Primul Bebe”, Asociația Dăruiește Viață a reușit să refacă laboratoarele Clinicii de Onco-Hematologie Pediatrică de la Spitalul „Louis Țurcanu”, din Timișoara. Asociația MagiCamp a reușit să construiască un etaj din MagicHome. Mai multe maternități din țară, unde sunt internați prematuri în stare gravă, au primit incubatoare și pompe de sân.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *