Maternitatea Bega din Timișoara, care a fost declarată spital-suport pentru pacientele identificate cu COVID-19, a fost redeschisă, miercuri, pentru toate cazurile, fiind însă păstrate saloane pentru pacientele infectate și pentru copii.

Managerul Maternității Bega din Timișoara, medicul Marius Craina, a declarat pentru News.ro că unitatea sanitară este acum deschisă pentru toate pacientele, după ce timp de două săptămâni a stat goală, fără nicio pacientă internată.

Reprezentanții unității medicale au reorganizat activitatea în spital în ultimele zile, în așteptarea aprobării pentru redeschidere de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost regândite circuitele separate, iar pacientele vor fi supuse triajului epidemiologic în curtea unității si testate pentru coronavirus.

„În mod oficial am redeschis Maternitatea Bega. Personalul este prezent, avem câteva schimbări în privința spațiilor și a personalului. Am deschis inclusiv ambulatoriul. Avem două saloane pentru viitoarele mămici care vor fi testate pozitiv și un salon la Secția de Neonatologie, apoi mai avem rezervat parterul. Oricum, toate pacientele vor fi testate. Noi ne-am organizat cu triaj, cu tot ce trebuie. Deocamdată, la această oră, nu avem nicio pacientă internată”, a declarat medicul Marius Craina.

La Maternitatea Bega din Timișoara s-au vindecat 15 persoane de Covid-19, conform statisticilor oficiale transmise de Direcția de Sănătate Publică Timiș. Din prima zi a lunii aprilie aici s-au internat doar paciente și bebeluși cu Covid-19. De astăzi, miercuri, 10 iunie, spitalul s-a deschis și pentru paciente care nu au Covid-19.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *