Cartea „Aventurile Lunei în lumea cuvintelor sucite”, inventată și scrisă de jurnalista Diana Popescu, a fost lansată în această perioadă dificilă pentru lumea culturală, într-o întâlnire-maraton care a durat 8 ore, timp în care scriitoarea debutantă s-a întâlnit cu numeroși prieteni și cititori la Modul Cărturești.

Între două autografe, autoarea a declarat pentru vestibune.com că ideea acestei cărți i-a venit în urmă cu mai mulți ani, într-un moment în care aștepta doi prieteni la un restaurant. Atunci și-a notat câteva gânduri și chiar a scris o bună bucată din începutul cărții pe care avea să o lanseze în plină pandemie.

Cu o fantezie deosebită și un umor debordant, de-a dreptul contagios, cartea se prezintă în fața cititorilor drept o incursiune în „lumea cuvintelor sucite”, mai exact în lumea Lunei, fetița cu păr creț și neastâmpărat, care știe cum se termină toate poveștile și cum se pronunță corect toate cuvintele. Acest „pui de haos” (cum o alintă mama ei) a hotărât brusc să schimbe finalul și personajele poveștilor, spre încântarea cititorilor. Cartea nu se adresează numai celor mici: în paginile sale, adulții se vor amuza copios descoperind sensuri diferite ale unor cuvinte imaginate de autoare, de la „fentativă” la „omlentă”, de la „leglume” și „cozonuci”, la „pricomigrene” și „portocalme”.

Jurnalista Diana Popescu și cartea sa de debut, „Aventurile Lunei în luNea cuvintelor sucite”            FOTO Florin Ghioca

Diana Popescu este absolventă de Drept, dar a lucrat în jurnalismul cultural la cotidienele Adevărul și Gândul, a fost vreme de șapte ani producătorul emisiunii Digicult de la Digi 24 și de-a lungul carierei a realizat numeroase articole și interviuri cu personalități ale lumii culturale celebre în toată lumea. Pasionată de arhitectură și fotografie, a avut în 2019 prima expoziție personală, cu imagini ale unor scări interioare din clădiri moderniste și deco. La fel ca personajul central al cărții sale, pe capul Dianei părul este roșcat-neastâmpărat, dar are ochi oliv și o „constelație de pistrui”.

Cartea „Aventurile Lunei în lumea cuvintelor sucite” se bucură de o grafică excelentă și de ilustrații inspirate, realizate de Alexandra Radu. Volumul se găsește deja în librării, dar poate fi achiziționat și online, de pe site-ul editurii Vellant.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *