Japonia va dona României peste 12.000 de tablete dintr-un medicament experimental, folosit în tratarea afecțiunilor cauzate de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Sănătății au anunțat donația Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental dezvoltat de compania niponă Toyama Chemicals și utilizat în tratamentul afecțiunilor noului coronavirus.

„Donația, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfășurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de țări solicitante (dintre cele peste 70 de țări care și-au exprimat dorința de a fi incluse în acest studiu clinic)”, au transmis cele două ministere, citate de news.ro.

Cele 12.200 de tablete pe care Japonia le va dona României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienți suferinzi de COVID-19.

„MAE și Ministerul Sănătății își exprimă satisfacția față de decizia Guvernului Japoniei de a include România printre beneficiarii programului și consideră că acest gest este definitoriu pentru relația strânsă de prietenie dintre România și Japonia și, totodată, pentru solidaritatea internațională în fața pandemiei COVID-19. MAE și Ministerul Sănătății adresează totodată mulțumiri deosebite Ambasadei Japoniei la București pentru sprijinul prețios acordat în concretizarea acestui demers”.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, a declarat că în luna august va aduce în ţară un medicament japonez numit „nafamostat”. Într-o serie de studii clinice, acest medicament care împiedică SARS-COV-2 să intre în plămâni a dat rezultate bune în reducerea severităţii bolii COVID-19.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *