cascada niagara teatrul din chisinau

Cascada Niagara și Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău se iluminează în culorile drapelului românesc pe 1 Decembrie, în onoarea Zilei Naţionale a României.

Cascada Niagara este iluminată astfel pentru a doua oară, în urma demersurilor făcute de Ambasada României la Ottawa. Prima dată când cascada a fost iluminată în culorile tricolorului s-a întâmplat în 2017.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei marţi, între orele locale 21:45 şi 22:00, şi momentul poate fi urmărit online pe cliftonhill.com.

Teatrul Național din Chișinău a transmis și un mesaj cu această ocazie: „La mulți ani, dulce Românie, țara noastră de glorii, țara noastră de dor! La mulți ani, românilor de pretutindeni!”

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu, galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *