O asistentă din Beirut a salvat trei bebeluși într-o maternitate avariată de explozia care a avut loc în portul orașului, relatează CNN.

Impresionantul gest a fost povestit de fotojurnalistul Bilal Jawich. Acesta a spus cum a urmat fumul până ce a ajuns la portul din Beirut, însă „intuiţia profesională” i-a călăuzit drumul şi spre un spital din zonă, iar ceea ce a văzut l-a impresionat şi şocat în acelaşi timp: o asistentă ieşea din spital cu trei nou-născuţi în braţe!

„Am fost impresionat şi surprins când am văzut asistenta cum ţinea în braţe trei nou-născuţi. Am remarcat un lucru, însă: contrastul dintre haosul din jur şi calmul asistentei”, a povestit Bilal pentru CNN.

Deşi în jur erau oameni răniţi și panica deja cuprinsese întregul oraș, „Asistenta părea că deţine o forţă ascunsă, care o făcea să aibă control asupra situaţiei. O forţă prin care a reuşit să salveze acei copii”, a adăugat fotojurnalistul.

Asistenta i-a povestit lui Bilal că în acea seară era de serviciu în maternitate, iar lovitura exploziei a lăsat-o inconştientă pentru câteva momente. Tot ce îşi aminteşte este că atunci când şi-a revenit, era deja cu cei trei copii în braţe, ieşind din spital, printre răniţii din jur.

Pentru curajul de care a dat dovadă, pentru calmul cu care și-a făcut datoria și pentru că a pus mai presus viața bebelușilor față de a sa, vestibune.com o declară pe asistenta din Beirut drept #EroulZilei!

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *