Timișoara Capitală Culturală Europeană se amână pentru 2023. Informația a fost publicată inițial de tion.ro, citând surse din cadrul primăriei locale.

Conform aceleiași publicații, „vestea a fost comunicată primarului Timișoarei de către Ministrul Culturii și anunțată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană”. Edilul-șef al orașului a le-a comunicat apoi membrilor AGA că informația va fi anunțată în scurt timp și oficial de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Amânarea anului în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană vine ca o gură de aer, pentru acest proiect care se confruntă cu probleme mari în ultimul timp. La ultima ședință a AGA, președintele Consiliului Director și-a anunțat în direct demisia. Odată cu el, Ion Caramitru, preşedintele UNITER, şi medicul Mihai Gafencu, preşedintele Consiliului Director al Organizaţiei Salvaţi Copiii, s-au retras din Asociaţia Timişoara Capitala Culturală Europeană 2021. Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa Adunării Generale a Membrilor, programată pe 14 iulie.

Primăria Timișoara dorește să înființeze și o nouă instituție care să se ocupe atât de acest proiect cât și de moștenirea culturală după 2023.

Din punct de vedere al infrastructurii culturale, niciunul din obiectivele propuse în dosarul de candidatură nu ar fi fost gata la începutul anului viitor.

România scapă și de această dată cu fața curată, după ce pandemia de COVID-19 a dus la amânarea Campionatului European de Fotbal 2020, în condițiile în care stadioanele aflate în (re)construcție nu sunt nici acum finalizate, iar linia de tren care urma să lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord este departe de a fi gata pentru exploatare.

Timișoara Capitală Culturală Europeană se amână pentru 2023.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *