Unilever, producătorul global al brandurilor Dove, Domestos, Dero, Delikat, Rexona, Hellmann’s, Magnum, Betty Ice și multe altele, colaborează încă de la începutul pandemiei cu ONG-uri, autorități și partenerii săi pentru a ajuta persoanele afectate de Covid-19.

Astfel, Unilever, South Central Europe se angajează pe deplin să sprijine efortul național împotriva Covid-19.

„Sunt hotărât ca Unilever să își joace rolul complet în acest efort național incredibil de a învinge Covid-19, acum și în viitor. Acesta este un moment în care trebuie să ne arătăm solidaritatea, să lucrăm în echipă și să ne respectăm datoria civică. În această perioadă dificilă, lucrăm din greu pentru a ajuta românii și pentru a oferi siguranță colegilor noștri”, a declarat James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

Unilever este prezent în România prin 3 fabrici și un sediu central în București, de unde coordonează operațiunile de marketing și vânzări din România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Republica Moldova.

„În total, activitatea noastră pro bono se ridică acum la aproximativ 3 milioane de lei (630.000 de euro), prin donații de produse și achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă pentru Suceava, prin Crucea Roșie. Fiind o companie puternică, am decis, de asemenea, că ar fi greșit din partea noastră să solicităm fonduri de la stat. În consecință, vom continua să menținem locurile de muncă din cadrul companiei prin propriile costuri. Acestea sunt valorile noastre și sunt cu atât mai importante atunci când trecem prin perioade dificile. Vom continua să facem tot posibilul pentru a lupta împotriva acestei pandemii, respectându-ne angajamentul de a ajuta cetățenii și de a face bine societății”, adaugă James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

Măsurile luate de Unilever SCE pentru a ajuta oamenii și comunitățile din România

În România, Unilever se implică prin intermediul brandurilor sale în sprijinirea comunităților și protejarea grupurilor vulnerabile din toată țara prin donarea de produse de igienă, curățenie, igienizare și alimente. Compania și-a unit forțele cu partenerii săi din ONG-uri precum Crucea Roșie, Salvați Copiii, AjutorSpitale.ro, dar și cu instituțiile statului și antreprenori locali pentru a identifica alte acțiuni prin care poate sprijini comunitățile locale:

James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe

Unilever South Central Europe sprijină personalul medical aflat în prima linie prin furnizarea de fonduri pentru achiziționarea echipamentelor medicale necesare, precum și prin donații constând în produse de igienă și alimente persoanelor care au cea mai mare nevoie de ele în această perioadă.

Prin inițiative lansate de Crucea Roșie și AjutorSpitale.ro, dar și individual, compania a făcut donații de produse, printre care Domestos, Dove, Dero, Delikat, Hellmann’s, Lipton și altele, în valoare estimată de peste 1,26 milioane de lei (peste 260.000 euro). De asemenea, compania a donat peste 240.000 de lei (echivalentul a 50.000 euro) către Salvați Copiii, pentru a ajuta copiii și familiile care trăiesc în condiții grele.

Săptămâna trecută, compania a anunțat că s-a alăturat campaniei 1 cm de fapte – Împreună în Linia Întâi, prin Crucea Roșie Suceava, pentru achiziționarea unei unități mobile de terapie intensivă. Pentru această achiziție, Unilever South Central Europe alături de divizia de înghețată din Suceava, reprezentată de brandul Betty Ice, contribuie cu peste 1,5 milioane de lei (echivalentul a 320.000 de euro).

În concluzie, Unilever South Central Europe a contribuit cu donații de 3 milioane de lei (peste 630.000 euro) în produse și bani pentru a ajuta comunitățile din România care au atât de mare nevoie. Acțiunile companiei au ca scop protejarea vieții și a mijloacelor de trai ale multiplelor părți implicate – inclusiv ale consumatorilor, comunităților, furnizorilor și forței de muncă.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *