qatar donație

Statul Qatar a donat României 25 de monitoare și 75 de injectomate, indispensabile în vederea îngrijirii și monitorizării pacienților aflați în stare gravă, ca urmare a infectării cu noul Coronavirus.

Acestea au fost trimise Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Donațiile din Qatar vor intra în stocurile strategice de rezervă ale României și vor putea fi folosite în funcție de nevoile iminente care pot apărea, în orice situație de urgență.

„Vorbim în mod deosebit de monitoare de funcţii vitale pentru secţiile de terapie intensivă şi de injectomate care ne permit să administrăm medicamentele într-un mod foarte controlat pe o durată continuă la pacienţii care se află în stare critică, plus o cantitate de dezinfectanţi. (…) Valoarea donaţiei este de aproximativ un sfert de milion de euro”, a precizat şeful DSU, dr. Raed Arafat.

La ceremonia de recepție a donației au participat Nasser Abu-Salaa, însărcinat cu afaceri internaționale din cadrul Ambasadei Qatar în România, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Cornel Feruță și primul adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Cristian Radu.

„Este un gest de prietenie, un gest de sprijin într-o situaţie în care toată lumea se confruntă cu o provocare fără precedent, o provocare în care virusul SARS-CoV-2 a pus lumea întreagă la încercare”, a mai precizat șeful DSU.

Potrivit lui Raed Arafat, echipamentele vor fi trimise către Centrul de stocare strategică, de unde pleacă spre spitalele care solicită echipamente pentru terapie intensivă.

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *