clipa de poezie

Asociația culturală Energizart a demarat, la începutul lunii octombrie, campania „CLIPa de poezie”, un proiect cultural de promovare a poeziei românești contemporane ce-și propune explorarea sufletului uman printr-un limbaj cinematografic ușor accesibil publicului, cu scopul declarat de a provoca Emoție.

Momentele poetice au la bază poezii atent alese și sunt realizate de o echipă de artiști profesioniști din domeniul artelor vizuale, cinematografice și multimedia.

Campania „CLIPa de poezie” își propune să aducă o clipă de liniște, un strop de emoție și de contemplare a vieții, a sufletului și a spiritului uman. Cea mai mare provocare a campaniei este popularizarea în rândul publicului iubitor de frumos creații ale unor poeți contemporani deja consacrați în lumea literară, dar și texte scrise de tineri aflați la început de drum și care astfel își vor face debutul pe scena publică a poeziei românești.

Primul clip al campaniei lansat pe pagina de facebook Clipa de Poezie este „Poem de iubire” de Liliana Kaltakis în interpretarea actriței Teodora Daiana Păcurar. La începutul lunii noiembrie, va fi lansat pe pagina de YouTube al doilea clip al campaniei: „Poem” de Doina Ioanid, în interpretarea actriței Gabriela Hamzescu.

„CLIPa de poezie” este un proiect independent care nu a beneficiat de nicio finanțare publică sau privată. Întreaga echipă și-a pus în slujba artei întregul talent și s-a implicat cu maxim profesionalism în realizarea clipurilor. Ne dorim să aducem în lumina reflectoarelor creații deosebite ale poeților români contemporani și să-i provocăm pe tinerii adolescenți să se apropie cât mai mult de această zonă specială a artei, să simtă și să înțeleagă mai bine emoția din spatele versului și chiar să le inspire propriile creații”, au precizat organizatorii campaniei.

Echipa artistică și de producție este formată din: Daniel Iordan (concept și regie), Eugenia Cârciova (make-up artist; graphic designer), Andrei Budău și Teona Irina Giugariu (imagine), Mihai Marin (montaj și sunet), Gabriela Hamzescu (Manager de proiect).

CITEȘTE ȘI:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *