Este nevoie de orice aparat de ventilație disponibil. Raed Arafat a precizat că au fost găsite în ţară, la diferite spitale, 190 de aparate de ventilație cu defecţiuni, care vor fi reparate şi o parte dintre ele vor putea fi folosite. De asemenea, s-au identificat 130 de ventilatoare la maşinile mai vechi de ambulanţă, urmând a fi reparate şi parte dintre acestea.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Gabriela Alexandrescu de la „Salvați Copiii” România a precizat că la Spitalul Bagdasar-Arseni din București deja au fost reparate 9 din cele 10 aparate de ventilație, urmând ca și al zecelea să fie funcțional în curând:

„Cu ajutorul Salvati Copiii Romania și al Garanti BBVA RomaniaSpitalul Clinic De Urgenta “Bagdasar-Arseni” a reușit să repună a funcțiune 9 din cele 10 aparate de ventilație Drager, necesare secției de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului. Pentru repararea celui de-al zecelea aparat de ventilație sunt asigurări că până în 15 aprilie furnizarea pieselor de schimb și montarea acestora va fi rezolvată, piesele fiind deja sosite în portul Constanța. O investiție de 100.000 lei pentru ca 10 aparate de ventilație să ajute oamenii care au nevoie. Putem fi oricare dintre noi”, a precizat Gabriela Alexandrescu.

În momentul de față, România are în jur de 900 de aparate de ventilație mecanică, în timp ce numărul acestora din țările vest-europene trece de câteva zeci de mii de bucăți.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *