Sandoz, divizia de medicamente generice și biosimilare a grupului Novartis în România, donează 100.000 de doze de hidroxiclorochină către Unifarm SA.

Aceste doze de hidroxiclorochină vor fi distribuite spitatelor, pentru tratarea a peste 4.000 de pacienți spitalizați și diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România. Această donație vine după o alta, de 380.000 USD, pentru a contruibui la instituirea unui fond de urgență de echipamente de protecție, materiale, bunuri și alte echipamente medicale, necesare în acest moment pentru siguranța personalului medical din țară și pentru tratarea cazurilor confirmate de COVID-19.

La începutul acestei luni, Novartis a donat și 100.000 de doze de azitromicină 250 mg, produsă de Sandoz, Institutului Național de Boli Infecțioase – Prof. Dr. Matei Balș și rețelei de spitale de primă linie în lupta împotriva COVID-19. Această cantitate acoperă tratamentul pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

Hidroxiclorochina este un medicament care se folosește de multă vreme în tratarea malariei și care are indicații și în tratamentul lupusului eritematos și poliartritei reumatoide. În prezent, este parte din studiile clinice pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI 

Antibiotice Iași va produce Hidroxiclorochina, folosit în tratamentul pentru COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *